1/4

DongguanChang’An Vanke Center

Dongguan

Chang’An Vanke Center

Dongguan Chang'an Vanke Center is a large-scale, multi-functional and complex urban complex. After completion, it will become a new landmark of Chang'an Town at a height of 260 meters. In order to avoid excessive traffic pressure on Changqing South Road, the main commercial street of the city, the design arranges the tower on the westernmost side of the site, and places the centralized shopping center in the core area of the site, connecting the east and west sides of the site. Shops are arranged in parallel along the city roads, forming an open commercial street. Commercial freight circulation and office parking circulation are located between the tower and the shopping mall. By opening two roadways running through the north-south and east-west in the site, the traffic rate of vehicles will be increased to alleviate the external traffic pressure caused by the completion of the project. The facade is dominated by glass curtain walls and metal curtain walls. The colors and textures of different materials are used to form a clear volume. The dynamic and streamlined outline extends to the indoor and outdoor spaces to give the building a distinctive personality and stylish atmosphere.

Project information

Completion year: 2016 
Project location: Dongguan, Guangdong 
Design Team: U+Design Branch
Project progress: built
Building area: 344,000㎡
Land area: 76,000㎡
Cooperation unit: BENOY, NBBJ
Building height: 260m

Award information

Third Prize of the 3rd Shenzhen Architectural Creation Award, Completed category (Shenzhen Association of Registered Architects, 2017)
The 16th Shenzhen Outstanding Survey and Design Award, the third prize of outstanding public and industrial architectural design category (Shenzhen Survey and Design Industry Association, 2014)
Dongguan Outstanding Survey and Design Award Second Prize of Architectural Engineering Design (Dongguan Survey and Design Association, 2014)